На Сумщині озвучили кількість загиблих мирних жителів через війну

Читать на русском
Внаслідок бойових дій у Сумській області загинули близько 200 людей. Але кількість жертв може виростити через поранених.
facebook.com/Zhyvytskyy

Внаслідок бойових дій у Сумській області загинули близько 200 людей. Але кількість жертв збільшується з кожним днем, доки розбирають завали у раніше окупованих містах та селах.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, пише DW.

Факти тортур мирних українців фіксують на звільнених територіях Чернігівщини та Сумщини – ДенісоваФакти масових тортур мирного населення фіксуються на звільнених територіях не лише Київської, а й Чернігівської та Сумської областей.

За його словами, зараз відомо про 200 загиблих. У цьому тіла вбитих продовжують виявляти, а лікарнях помирають поранені.

«На жаль, кількість жертв щодня зростає. Ми знаходимо все нові та нові тіла загиблих. Тіла, які зараз перебувають, зі слідами тортур, зі зв'язаними руками і ногами, застрелені після тортур пострілами в голову», - сказав він.

Живицький додав, що кілька людей вибухнули на розтяжках і мінах, що залишилися окупантами, вже після звільнення області.

«Великі жертви серед військових. Понад 70 військовослужбовців загинули у військовій частині в Охтирці, куди скинули авіабомбу», - сказав він.

Також голова ОВА заявив, що у Тростянці в перші дні окупації загарбники розстріляли автомобілі ритуальної служби та забороняли місцевим жителям ховати тіла вбитих.

Крім того, за його словами, були випадки, коли окупанти забирали людей з дому, тиснули танками мешканців прямо в авто, розстрілювали гуманітарну допомогу, стріляли по будинках та лікарнях запальними патронами.

Нагадаємо, всю Сумську область ЗСУ звільнили від російських військ. Одним із перших звільнили Тростянець.

Раніше кількість жертв війни озвучили у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: