Комітет ВР підтримав законопроєкт про перенесення дати відзначення Дня перемоги над нацизмом

Читать на русском
Комітет Ради підтримав законопроєкт, яким пропонується 8 травня відзначати Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт щодо встановлення державного свята Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня та створення умов для святкування Дня Європи разом з іншими державами 9 травня.

Про це йдеться на сторінці комітету у Facebook.

Російський президент путін хоче захопити схід України до 9 травня – розвідка СШАРосійському президенту вкрай необхідно відсвяткувати 9 травня хоч якусь перемогу, тому він перенацілив своє пошарпане воїнство на Донбас

Законопроєкт №7297 був зареєстрований у Раді групою нардепів із різних фракцій та груп на чолі з Володимиром В'ятровичем.

«Комуністичний режим СРСР навмисно встановив окрему від решти Європи дату відзначення перемоги. Радянський Союз, а за ним і російська федерація, перетворили 9 травня на інструмент пропаганди та досягнення політичних цілей, розпалювання воєн, виправдання своїх злочинів проти людяності. Відзначення в Україні Дня перемоги 9 травня є нелогічним та неприйнятним, особливо після початку повномасштабного російського вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року. Україна має вшановувати пам'ять загиблих та відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні разом з усією Європою та всім цивілізованим світом 8 травня. А 9 травня – разом із державами-членами Європейський Союз відзначатимуть День Європи», – йдеться до пояснювальної записці до законопроєкту.

Нагадаємо, у Раді також є законопроєкт про заборону на радіо та телебаченні музики російських виконавців до завершення війни в Україні.

14 квітня депутати ухвалили законопроєкт про заборону символіки російських окупантів (Z та V) на війні.

Крім того, парламент визнав дії росії геноцидом українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: