Росія готує другий Сталінград – голова Міноборони Латвії про наступі на Донбасі

Читать на русском
Міністр оборони Латвії сказав, що росії потрібно 9 травня оголосити про хоч якусь перемогу на Донбасі. Міністр також вважає, що путін хоче відродити російську імперію, але реальність виявилася іншою.

Політична мета кремля в Україні – здобути хоч якусь перемогу у боях в Україні, тому росія готує на Донбасі «другий Сталінград».

Таку думку в ефірі LR4 висловив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Путін невірно оцінив свої шанси в Україні через ізоляцію та зарозумілість – WPПутін сам планував війну в Україні, вважають аналітики, але неправильно оцінив свої шанси. Все через відсутність вірного уявлення про країну, ізольованість та зарозумілість.

«9 травня треба оголосити, що є бодай якась перемога на Донбасі. А потім подивимося – може це дозволить привести до якихось переговорів. Звісно, українська сторона не спить, готова протистояти цьому. Ви бачили, що напередодні в Чорному морі було знищено російський корабель «Москва». Звичайно, ми не маємо 100% інформації, але ми вважаємо, що це був ракетний удар українських військових. Виходячи з цього ми можемо провести паралелі з тим, що трапилося під час Другої світової війни з кораблями «Бісмарк» і «Ямато» – двома великими кораблями Німеччини та Японії», – сказав Пабрікс.

Міністр зазначив, що росія досі не досягла жодної з поставлених цілей в Україні. «Погана координація, низька дисципліна, брак продовольства та пального призводять до дій проти мирного населення – згвалтувань, пограбувань. Буквально сьогодні ми отримали інформацію про те, що награбували та переслали своїм сім'ям російські військові, все це показується в газетах. Що їхні дружини починають все це продавати на ринку», – розповів Пабрікс.

Глава Міноборони вважає, що путін хоче увійти в історію, відродивши «Російську імперію», проте насправді росія «застрягла» в Україні: «Думаю, це призведе до похмілля в російському суспільстві».

Він також висловив упевненість, що після перемоги Латвія допоможе Україні відбудувати усі міста, лікарні, дитсадки та школи.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також казав, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну.

Експерти вважають, що російські війська ризикують повторити деякі зі своїх грубих помилок, допущених при спробі взяти Київ, якщо спробують здобути хоч якусь перемогу в Україні до 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: