Байден і Макрон збирають термінову нараду світових лідерів через наступ росії на Донбасі

Читать на русском
Причиною термінового збору світових лідерів став новий масштабний наступ проти українських військ, який розгорнула росія на Донбасі
Байден і Макронуeuronews.com

Лідери США і Франції - Джозеф Байден і Еммануель Макрон - скликають на 19 квітня термінову нараду світових лідерів через масштабний наступ, який росія почала на Донбасі.

Про це повідомляє французьке видання BFMTV з посиланням на власні джерела в Єлисейському палаці, резиденції президента Франції.

Відомо, що 19 квітня повинна пройти зустріч Байдена з Макроном, а також лідерами ряду держав - Німеччини, Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Румунії. Причиною став новий масштабний наступ проти українських військ, який розгорнула росія на Донбасі.

«Також будуть присутні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен і президент Європейської Ради Шарль Мішель» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що війська росії вранці в понеділок, 18 квітня, почали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти в наступ уздовж лінії фронту в трьох областях України.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що російські окупанти почали масштабний наступ на Донбасі. Українські війська стійко утримують позиції та відбивають ворожі атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: