Росія різко збільшила застосування тактичної авіації – Міноборони

Читать на русском
В останні дні росія різко збільшила кількість літаковильотів оперативно-тактичної авіації та не припиняє бомбардування.

В останні дні росія різко збільшила кількість літаковильотів оперативно-тактичної авіації.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу в понеділок, 18 квітня.

За 54 дні війни в Україні вбито 20,6 тисяч російських військовихРосія втратила близько 20,6 тисяч військових в Україні, 790 танків, 167 літаків та 147 вертольотів.

«Збройні сили росії завершують створення наступального угруповання в східній операційній зоні. Водночас супротивник не перестає завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури України. Зокрема, кількість літаковильотів оперативно-тактичної авіації російських літаків збільшилася у понад 1,5 раза», - сказав він.

У Міноборони додали, що росія готується до наступу на сході України, щоб встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей та забезпечити стійкість сухопутного коридору з окупованим Кримом.

«Наразі агресор практично завершив перегрупування військ для ведення наступу у східній операційній зоні. Посилення наступального угруповання відбувається з допомогою перекидання додаткових російських підрозділів. Найінтенсивніші бойові дії ведуться у Слобожанському та Донецькому операційних районах. У Южно-Бузькому ворог закріплюється на позиціях і намагається встановити повний контроль над населеним пунктом Олександрівка», - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, у Міноборони сьогодні підтвердили, що ЗСУ звільнили низку населених пунктів навколо Ізюму Харківської області.

Також повідомлялося, що на Одещині збили ворожий безпілотник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: