Росія стягує військову авіацію на аеродром у Липецьку – ЗМІ

Читать на русском

Порівняно з березнем росія вдвічі збільшила кількість бомбардувальників на аеродромі в Липецьку. Саме його росія використовує, щоб атакувати українські міста у східному напрямку.
Ілюстративне фото

Росія стягує військову авіацію на аеродром «Ліпецьк-2» у Липецькій області. Порівняно з кінцем березня кількість винищувачів та бомбардувальників там збільшилася вдвічі – зараз на аеродромі понад 30 військових літаків.

Про це повідомляють «Схеми» з посиланням на супутникові знімки, які є у їхньому розпорядженні.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили журналістам, що цей аеродром росія використовує, щоб атакувати українські міста у східному напрямку. Крім того, з Липецької області військова техніка раніше рухалася при наступі росії у напрямку Харкова.

На супутникових знімках від 11 квітня видно, що російські військові літаки розташовані одразу на двох парковках. Там стоять 6 важких багатоцільових високоманеврових винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, 10 бомбардувальників Су-24 та ще 4 неідентифіковані борти.

Згідно зі знімками від 27 березня, на цій частині аеродрому було вдвічі менше літаків: 10 винищувачів Су-27 та 6 винищувачів типу Су-25. На другій частині аеродрому, за супутниковим знімком від 27 березня, літаків не було взагалі.

«Вони стягують техніку на такі аеродроми як «Липецьк-2», щоб знизити дальність польоту. З цього аеродрому вони щодня бомбять у східному напрямку, наприклад, у напрямку міста Ізюм», – повідомив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Нагадаємо, раніше супутникові знімки Maxar зафіксували довгу колону російської техніки, що рухається на сході України через українське місто Великий Бурлук у напрямку Харкова.

У Міноборони Британії прогнозують, що бойові дії на сході України посилюватимуться протягом наступних двох-трьох тижнів, оскільки росія продовжує перенаправляти туди свої сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: