Україна повністю заповнила опитувальник для набуття статусу кандидата в ЄС – Жовква

Читать на русском
Україна очікує надання їй статусу країни-кандидата на членство у ЄС на засіданні Європейської ради у червні.

Україна вже заповнила опитувальник, необхідний для набуття статусу кандидата в ЄС.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

«Як президент і обіцяв Урсулі фон дер Ляйєн, коли вона відвідувала 8 квітня Україну, що протягом тижня Україна заповнить опитувальник, який пані Урсула привезла із собою. Сьогодні минув тиждень і можемо констатувати, що той документ, який привезла Урсула, з українського боку заповнено», - сказав Жовква.

За інформацією чиновника, далі «м'яч буде на боці Європейської комісії».

«Вона готуватиме відповідну рекомендацію, чи виконує Україна копенгагенські критерії членства. Без такої рекомендації ніхто в ЄС не прийме. Ми очікуємо, що на основі цієї інформації, яку ми надали Європейській комісії, така рекомендація буде позитивною, а далі м'яча на стороні держав-членів ЄС», - розповіли в ОПУ.

Заступник керівника ОП додав, що Україна очікує на надання їй статусу країни-кандидата на членство в ЄС на засіданні Європейської ради у червні.

«А далі мають розпочатися переговори щодо вступу України до ЄС. І коли ми такі переговори проведемо, можна вже казати про повноцінне членство України в ЄС», - сказав він.

Раніше ми писали про те, що у червні 2022 року Україна може набути статусу країни-кандидата на вступ до Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: