Єврокомісія передасть анкету для отримання статусу кандидата ще двом країнам — деталі

Читать на русском
Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї пообіцяв передати ще двом країнам Євроспи опитувальника, заповнення якого є необхідним кроком для надання статусу кандидата в ЄС.

Європейська комісія слідом за Україною пообіцяла передати анкету для отримання статусу кандидата Молдові та Грузії, заповнення якої є необхідним кроком для надання статусу кандидата в ЄС. Кишинів і Тбілісі отримають її вже наступного тижня.

Про це йдеться у Twitter єврокомісара з питань сусідства і розширення Олівера Варгелі.

Зазначається, що під час візиту до Києва президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

«Президент Урсула фон дер Ляєн вчора передала анкету Україні, а я в понеділок передам анкети Грузії та Молдові. Відповіді допоможуть Європейській комісії підготувати висновки за заявками трьох країн в ЄС за запитом Європейської ради», - зазначив він.

Нагадаємо, що стало відомо, коли саме Єврокомісія планує підготувати висновок щодо членства України.

Розгляд відповідей на опитувальник може тривати кілька місяців. Далі Європейська рада визнає державу кандидатом та ухвалює рішення про початок переговорів про вступ.

Наступний крок - переговори по пунктах договору щодо вступу до ЄС. Після успішного завершення переговорів Європейська рада консенсусом дає згоду на приєднання держави до ЄС, визначається дата вступу та проходять усі необхідні юридичні процедури. Держава-кандидат стає державою-членом ЄС.

Напередодні у Києві Зеленський провів зустріч з главою Єврокомісії та високим представником ЄС.

Раніше ми повідомляли, що представництво ЄС відновить роботу у Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: