Зеленський озвучив втрати Збройних сил України з початку війни

Читать на русском
Серед цивільних значно більша кількість жертв, але підрахувати їх точну кількість дуже складно через блокаду та окупацію деяких територій
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

З початку війни проти росії Збройні Сили України в сумі втратили від 2,5 до 3 тисяч осіб убитими. Однак російські втрати у багато разів більші.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу CNN.

За словами Зеленського, українські військові чиновники оцінюють втрати ЗСУ у 2,5-3 тисячі військовослужбовців убитими та близько 10 тисяч пораненими. Для порівняння, за той же період росія тільки вбитими втратила 19-20 тисяч військових, десятки тисяч отримали поранення.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

При цьому президент додав, що серед цивільних величезна кількість жертв, значно більша, ніж серед військових; але підрахувати їх точну кількість дуже складно через блокаду та окупацію деяких територій.

«Дуже складно говорити про цивільних, оскільки південь нашої країни, де міста і села нашої країни заблоковані - Херсон, Бердянськ, далі на сході Маріуполь, і район на схід, де розташовується Волноваха - ми просто не знаємо, як багато людей померло в тій зоні, яка заблокована» - сказав він.

Нагадаємо, вранці 15 квітня втрати російських окупантів в Україні перевалили за 20 тисяч осіб. Окупанти мають величезні втрати на усіх напрямках - так, в обложеному Маріуполі полк «Азов» перебив понад дві тисячі вояк путіна.

Водночас окупанти продовжують воювати з мирним населенням. Через російські обстріли в Індустріальному районі Харкова 15 квітня загинуло не менше 10 осіб, серед яких маленька дитина. Ще 35 людей отримали поранення. Того ж дня в Миколаєві окупанти здійснили обстріл міста касетними снарядами, в результаті загинуло п'ятеро людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: