У так званих «Л/ДНР» окупанти мобілізують підлітків, є загиблі — Денісова

Читать на русском
Російські окупанти в ЛДНР проводять мобілізацію дітей, які брали участь у так званих патріотичних клубах, до лав незаконних збройних формувань. Серед підлітків вже є загиблі.
фото Кабмін

Війська рф на окупаваних територіях Донецької та Луганської областей, у так званих «народних республіках» проводять мобілізацію дітей до лав бойовиків. Серед підлітків вже є загиблі.

Про це уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє у Фейсбуці.

«Окупаційна влада «ЛДНР» проводить мобілізацію дітей, які брали участь у так званих «патріотичних клубах», до лав незаконних збройних формувань», - написала у Facebook омбудсмен.

У Маріуполі окупанти примусово мобілізують до «ДНР» та фотографуються з тілами вбитих цивільнихАрмія рф шукає нібито «нацистів», вбиває людей, фотографуючись з тілами та примусово мобілізує чоловіків до так званої «ДНР».

Згідно з її даними, окупанти мобілізують навіть підлітків від 16 років. Серед них вже є загиблі. Зокрема, Іван Шифман, учасник так званого «військово-патріотичного спортивного «клубу» спадкоємці перемоги «територіального штабу в Комсомольському (Кальміуському) громадського об'єднання «військово-патріотичного руху «Молода гвардія-Юнармія».

Денісова зазначила, що пропаганда і проведення військових навчань із залученням дітей проводиться в ОРДЛО вже не один рік. З 2017 року окупаційна влада вчить «випускників» бути готовими взяти в руки зброю.

Омбудсмен закликала Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і міжнародні правозахисні організації відреагувати на втягування дітей у збройний конфлікт і примусовий призов дітей до лав бойовиків.

Напередодні омбудсмен Денісова розповіла, скільки дітей загинуло з початку війни.

Нагадаємо, що окупанти мобілізують в ОРДЛО інвалідів і працівників «стратегічних підприємств».

Також нагадаємо, що Міністерство закордонних справ разом із партнерами створило онлайн-архів воєнних злочинів, скоєних російською армією в Україні від початку повномасштабного вторгнення.

Раніше ми повідомляли, що росія шляхом залякування роздає українцям, яких примусово вивезли із країни, свої паспорти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: