У Польщі забороняють імпорт російського вугілля і заморожують активи: Дуда підписав закон

Читать на русском
Польський президент Анджей Дуда підписав закон, що включає ембарго на постачання російського вугілля і заморозку активів.
Анджей ДудаPolskie Radio

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про спеціальні рішення у сфері протидії підтримці агресії проти України та забезпечення національної безпеки. Закон включає ембарго на постачання російського вугілля і заморозку активів.

Про це повідомляє dorzeczy.pl.

Як йдеться у заяві канцелярії президента, новий закон допускає створення санкційного списку, куди увійдуть фізичні та юридичні особи з росії, щодо яких будуть застосовані заходи у вигляді заморозки грошових коштів і економічних ресурсів. Рішення про внесення або виключення з санкційного списку прийматиме міністр внутрішніх справ Польщі.

При цьому, відповідно до закону, забороняється імпорт вугілля і коксу з росії та білорусі, в тому числі транзит цих енергоресурсів польською територією.

Президент Польщі висловився щодо дій росії в УкраїніГоловною метою вторгнення є знищення української нації. За його словами, загибель такої кількості мирних жителів свідчить про справжні наміри росії.

Також повідомляється, що особи, відповідальні за заморозку російських активів, у разі невиконання зобов'язань можуть бути оштрафовані на суму до 20 млн злотих (це близько 4,65 млн доларів).

Закон, підписаний Дудою, також забороняє використовувати символи російської агресії проти України. Порушення карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до 2 років.

Варто зазначити, що Польща неодноразово вимагала посилити енергетичні санкції Євросоюзу проти росії.

Нагадаємо, що у Польщі закликали до нових санкцій проти росії та розкритикували Угорщину.

Напередодні, 13 квітня, до Києва прибули президенти Польщі та країн Балтії. «Слово і діло» повідомляло подробиці візиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: