Кількість український біженців перевищила 4,5 млн осіб – ООН

Читать на русском
Від початку повномасштабного вторгнення росії Україну покинуло понад 4,5 млн осіб. Більшість людей виїхали до Польщі.
Фото DW

Від початку повномасштабного вторгнення росії Україну покинуло понад 4,5 млн осіб. Більшість людей виїхали до Польщі.

Про це повідомляє Управління верховного комісаріату ООН у справах біженців.

Відомо, що до Польщі прибуло 2 593 902 особи, до Румунії – 686 232, до Угорщини – 419 101, до Молдови – 410 882, до Словаччини – 314 485. Тоді як в росію виїхали понад 400 тисяч осіб, а в Білорусь – понад 19 тисяч.

Безкоштовний роумінг та єдиний платіжний простір: як влада планує полегшити життя біженцівУряд працює над тим, аби систематизувати допомогу біженцям у Європі. Денис Шмигаль розповів, як саме планують допомогти переміщеним особам.

«Частина біженців, які прибувають в ЄС або Молдову, продовжують свій шлях в інші країни ЄС. Українців приймають у Німеччині, Франції, Італії, Чехії, Франції, Португалії та інших країнах Євросоюзу, а також у Великій Британії та Австралії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, українці, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від Укрзалізниці, оформлений для проїзду в Польщу, можуть надавати його для отримання безкоштовних проїздних документів.

Компанія Wise полегшує процес поповнення та проведення розрахунків для біженців, які покинули свій дім через вторгнення рф в Україну і, ймовірно, втратили доступ до своїх карток та рахунків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: