Українська армія отримає перші ракети «Нептун» у березні – Міноборони

Читать на русском
Нові берегові ракетні комплекси РК-360МЦ значно розширять можливості України з оборони узбережжя
РК-360МЦ «Нептун»Міноборони України

Дослідні зразки протикорабельних ракетних комплексів берегового базування РК-360МЦ «Нептун» надійдуть до Збройних Сил України вже в березні 2021 року. У складі військово-морських сил вже сформовано відповідний підрозділ.

Про це повідомляє Міністерство оборони 11 березня.

Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що нові берегові ракетні комплекси значно розширять можливості України з оборони узбережжя.

«Нептун» - це озброєння нового покоління для нас, нове слово в розвитку військової берегової оборони України. Наявність у складі ВМС РК-360МЦ збільшить стримуючий потенціал і підвищить вплив на ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні», – заявив Таран.

День Збройних сил України: що політики обіцяли зробити для арміїДень Збройних сил України відзначається 6 грудня. Слово і діло пропонує подивитися, як політики обіцяють реформувати армію.

За його словами, складові частини «Нептуна» вже придатні для постановки на озброєння і виконання завдань з оборони узбережжя.

«Ці перші дослідні зразки дозволять розпочати практичну підготовку розрахунків Нептуна, які надалі нестимуть бойові чергування та обслуговуватимуть серійний ракетний комплекс 360МЦ у складі бойових військових частин», – зазначив Таран.

«Нептун» - це комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів всіх класів аж до крейсера в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби та року, при активній вогневій і радіоелектронній протидії противника.

Ракета «Нептун» має масу 870 кг, масу бойової частини – 150 кг, дальність пуску – до 280 км, швидкість – близько 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль – від 3 до 10 м.

На озброєння ЗСУ Береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун» був прийнятий 23 жовтня 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: