Пентагон збирає провідних американських виробників зброї – обговорюватимуть поставки Україні

Читать на русском
У Пентагоні обговорюватимуть із провідними виробниками постачання зброї Україні, а також плани на випадок затяжної війни.

Пентагон 13 квітня збере на зустріч керівників восьми найбільших виробників зброї США, щоб обговорити можливості галузі задовольнити потреби України у зброї, якщо війна з росією затягнеться на роки.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на два джерела.

Абсолютно всі країни Європейського Союзу підтримали поставки зброї Україні – БоррельПоки не можна назвати точну суму грошей, які країни ЄС дадуть Україні на зброю, тому що 1,5 млрд євро - це тільки початок

Очікується, що на зустрічі обговорюватимуться питання постачання зброї, а також планування на випадок тривалішої війни.

За словами одного з джерел, півторагодинну зустріч проведе відділ закупівель та постачання Пентагону. Там буде присутній заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

Пентагон заявив, що найбільш корисною зброєю є системи меншого розміру, такі як протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger, які Вашингтон та його союзники майже щодня постачають Україні.

Раніше повідомлялося, що сьогодні адміністрація Байдена може оголосити про новий пакет військової допомоги для України.

6 квітня Сенат США ухвалив закон про ленд-ліз для України. Він прискорить передачу критично важливого військового обладнання та інших важливих предметів постачання в Україну, скоротивши бюрократичну тяганину. Але закон ще має розглянути Палата представників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: