Кого із депутатів найчастіше згадують українські ЗМІ під час війни – дослідження

Читать на русском

Під час війни із нардепів найчастіше ЗМІ згадують Давида Арахамію. Кількість згадок про Петра Порошенка знизилася у 3,6 разів.
Слово і діло

Під час війни в Україні найчастіше в українських ЗМІ згадують народного депутата від «Слуги народу» Давида Арахамію.

Про це свідчать результати дослідження медіа, проведеного компанією Active Group.

У дослідженні наголошується, що і до повномасштабної війни та після її початку понад 50% згадок усіх депутатів припадає на 17 прізвищ.

Наразі найбільше зростання кількості згадувань у ЗМІ отримали люди, які беруть участь у переговорах з росією: згадуваність Давида Арахамії зросла з 4,2% до 13,9%, Рустема Умерова – з 0,1% до 3,8%, Андрія Костіна – з 0,4% до 3,5%.

При цьому головні довоєнні «улюбленці» медіа значно втратили свої позиції. Наприклад, кількість згадувань Петра Порошенка знизилася з 25,8% до 7,1%, Віктора Медведчука – з 8,8% до 3,7%, Юлії Тимошенко – з 4,1% до 1,9%, Дмитра Разумкова – з 2,9% – 0,8%.

Зазначається також, що абсолютна кількість згадувань народних депутатів в українських медіа під час війни знизилася вдвічі.

Нагадаємо, 4 квітня президент Володимир Зеленський офіційно затвердив склад делегації для переговорів із росією. Очолив делегацію саме Давид Арахамія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: