Засідання уряду 9 квітня: Шмигаль окреслив основні пріоритети

Читать на русском
Першочерговим пріоритетом для держави на цей момент є всебічна підтримка армії. Другий після армії пріоритет - підтримка по всій країні простих українців
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України 9 квітня провів засідання, на якому визначив основні пріоритети в країні на найближчий час.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у виступі після засідання.

Основне, про що йшлося на засіданні:

  • Україна отримала опитувальник від Єврокомісії. Він буде заповнений максимально швидко.
  • Першочерговим пріоритетом для держави на цей час є всебічна підтримка армії.
  • Другий після армії пріоритет-підтримка по всій країні простих українців, без винятку, тих, хто виїхав і тих, хто залишився. Їм потрібні Їжа, вода, ліки. Уряд приймає рішення про продовження терміну отримання допомоги вимушеним переселенцям. Кінцевий термін тепер 30 Квітня. Йдеться про програму виплат по 2 тисячі гривень дорослому і по 3 тисячі гривень дітям. Також оформити статус переселенця можна після працевлаштування.
  • Канада надає Україні пільгове фінансування в 500 млн канадських доларів на потреби Збройних сил.
  • Міжнародний валютний фонд схвалив створення спеціального адміністративного рахунку для направлення прямої фінансової допомоги країн-донорів на допомогу Україні. Уряд Канади першим направить 1 мільярд Канадських доларів через цей рахунок.
  • На розгляд президента подаються укази про створення фонду відновлення України та Національної ради з відновлення України.
  • _«Україна прагне в ЄС. Україна повинна бути військово та економічно сильною. Українська соціальна політика повинна відповідати кращим світовим стандартам. Українська економіка повинна бути новітньою і конкурентоспроможною. Українці мають повертатися додому з-за кордону - бо тут найкращі умови для життя. Такі цілі ми ставимо для України після закінчення війни».

Нагадаємо, в Україні почали ремонтувати та відновлювати дороги та мости, які під час війни зруйнувала російська армія.

Україна після завершення війни з росією розраховує на три джерела для відновлення країни. Сам план відновлення містить три етапи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: