У росії сподіваються набрати не менше 60 тисяч новобранців для війни в Україні – CNN

Читать на русском
Поки невідомо, як швидко росія зможе реалізувати свої плани, наскільки підкріплення буде навчено і якою буде його мотивація.
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Через великі втрати, зазнані в Україні, росія збирається набрати у своє військове угруповання не менше 60 тисяч новобранців і мобілізувати резервістів, щоб посилити війська, відшкодувати втрати та підготувати пошарпані з'єднання до подальшої війни.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на високопоставленого представника Міністерства оборони США.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Чиновник сказав, що поки невідомо, як швидко росія зможе реалізувати свої плани, наскільки підкріплення буде навчено і якою буде його мотивація. Зараз США не бачать ознак перекидання свіжих і повністю навчених підкріплень, які могли б поповнити виснажені та частково знекровлені батальйонно-тактично групи російської армії.

«З оціночної доступної бойової потужності, яка була у них в розпорядженні до вторгнення, яку вони виставили проти України для цієї мети, від загальної оціночної бойової потужності, яка у них була, ми оцінюємо, що вони складають від 80 до 85% того, що у них було... Сукупність говорить нам про те, що, коли вони почали це вторгнення, їх бойова міць становила менш як 85% від їх передбачуваної доступної бойової потужності» - сказало джерело, маючи на увазі не тільки живу силу, але і запаси ракет, боєприпасів, техніку та інше.

Крім того, США впевнені, що попри низку заходів російська армія так і не змогла вирішити свої проблеми із забезпеченням і логістикою. Тому посилення навряд чи буде вестися швидкими темпами.

Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну – КулебаДмитро Кулеба закликав надати Україні зброю прямо зараз, інакше допомога може прийти надто пізно.

«Ми не віримо, що в цілому це буде швидкий процес для них, враховуючи втрати, які вони зазнали, і збиток, нанесений їх боєготовності» - резюмував чиновник.

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА заявили, що російські військові закінчують підготовку до великої атаки, яка буде проходити на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляли в Генштабі та Міноборони, російські війська після невдачі на Київському і Чернігівському напрямку спробують оточити сили ООС і захопити весь Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: