60 відсотків російських резервів заморожено країнами Заходу – глава МЗС Британії

Читать на русском
Скоординовані санкції проти росії, які вводяться через напад росії на Україну, дозволять відкинути російську економіку за радянських часів
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Західні держави вже заморозили близько 60% російських валютних резервів. Заморожені кошти на загальну суму в 350 мільярдів доларів, і це ще не межа.

Про це повідомляє видання Guardian з посиланням на міністра закордонних справ Британії Елізабет Трасс.

Трасс в ході свого виступу у Варшаві 5 квітня підтвердила цю цифру, але додала, що західні держави повинні активніше вводити санкції проти росії та посилювати ці санкції, щоб збиток російській економіці був якомога сильнішим.

Міністр також висловила впевненість у тому, що скоординовані санкції проти росії, які вводяться через напад росії на Україну, дозволять відкинути російську економіку за радянських часів.

Нагадаємо, новий пакет санкцій проти росії, який зараз обговорюють між собою США, Європейський союз і G7, може охоплювати обмеження проти Сбербанку рф, а також заборону на будь-які нові інвестиції в росію.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після звірств російських окупантів у Бучі та інших населених пунктах Київської області санкції проти росії мають бути повністю співмірні цим звірствам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: