ВАКС скерував на потреби ЗСУ понад 100 млн грн застав, внесених за фігурантів справ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив низку клопотань про зміну запобіжного заходу, внаслідок яких понад 100 млн грн застави були скеровані на потреби армії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скерував на потреби Збройних сил України понад 108 млн грн, внесених в якості застави за підозрюваних або обвинувачених у кримінальних провадженнях.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«З 24 лютого по 8 квітня 2022 року слідчі судді ВАКС опрацювали 153 процесуальних документа на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень. За вказаний період ВАКС постановив 40 ухвал про зміну запобіжного заходу підозрюваним/обвинуваченим. Значну частину коштів, внесених за підозрюваних/обвинувачених, за ініціативою заставодавців, суд перерахував на спеціальний рахунок, відкритий Національним банком України для підтримки Збройних сил України. Наразі загальна сума перерахованих коштів складає 108 мільйонів 374 тисяч 766 гривень», – інформує ВАКС.

Раніше антикорсуд зменшив заставу віце-мера Одеси Олега Бриндака на 5 млн грн і передав їх на потреби ЗСУ. Його підозрюють в участі у злочинній організації одеського бізнесмена Володимир Галантерника та зловживанні службовим становищем на користь цієї організації на суму майже 700 млн грн.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: