Справа Галантерника: віце-меру Одеси зменшили заставу, а різницю відправлять на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання адвоката підозрюваного про зменшення застави і передачі різниці до армії.
Олег Бриндакфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив на 5 млн грн розмір застави виконувача обов'язків заступника міського голови Одеси Олега Бриндака, якого підозрюють в участі у злочинній організації бізнесмена Володимира Галантерника. Цю суму відправлять на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«9 березня слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката виконуючого обов'язки заступника Одеського міського голови – керуючого справами виконавчого комітету та зменшив розмір застави з 24,97 млн грн на 19,92 млн грн», – інформує суд.

У ВАКС додали, що різницю в розмірі застави, а саме 5,05 млн грн, за ініціативою самого підозрюваного та заставодавців, буде перераховано на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

Раніше у Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснили, чи треба декларувати збирання допомоги на армію та захоплену техніку РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: