Заставу гендиректора Укрбуду відправили на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання обвинуваченого очільника будівельного підприємства про зміну запобіжного заходу.
Олег Майбородафото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання генерального директора будівельної компанії. 4 млн грн його застави скерують на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«У п'ятницю, 25 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання обвинуваченого – керівника будівельного підприємства про зміну запобіжного заходу. У межах двох кримінальних проваджень ВАКС змінив обвинуваченому запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання», – наголошує суд.

Сплачені кошти у вигляді застави у загальному розмірі 4 млн гривень за ініціативою заставодавця будуть перераховані на спеціальний рахунок на підтримку Збройних сил України.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про керівника Укрбуду Олега Майбороду. Його підозрюють у справі про зниклий бассейн в одній зі шкіл Києва, а також у заволодінні понад 81 млн грн Національної гвардії України під час обміну квартир.

Раніше антикорсуд зменшив заставу віце-мера Одеси Олега Бриндака на 5 млн грн і передав їх на потреби ЗСУ. Його підозрюють в участі у злочинній організації одеського бізнесмена Володимир Галантерника та зловживанні службовим становищем на користь цієї організації на суму майже 700 млн грн.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: