Заставу обвинуваченого експосадовця ОГХК скерували на потреби Збройних сил

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання обвинуваченого про зміну йому запобіжного заходу і передачі коштів на потреби ЗСУ.

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання одному з обвинувачених у справі про збитки державного підприємства «Об'єднана горно-хімічна компанія».

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«У четвер, 24 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання одному з обвинувачених у справі про зловживання службовим становищем посадових осіб ДП «ОГХК», – інформує суд.

Сплачені кошти у вигляді застави у загальному розмірі 1,2 млн грн будуть перераховані на спеціальний рахунок на підтримку Збройних сил України.

Як відомо, у цій справі обвинувачують відстороненого виконувача обов'язків голови правління ОГХК Руслана Журила та колишнього його заступника з комерційних питань Юрія Перцева у нанесенні збитків компанії.

За версією обвинувачення, Журило та Перцев із метою отримання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб упродовж грудня 2014 року-липня 2016 року при здійсненні господарської діяльності продавали титановмісні руди за заниженими цінами через компанії-посередники. Реалізація сировини здійснювалася через пов'язані та підконтрольні керівництву державного підприємства іноземні компанії-посередники з Австрії та Великої Британії, з подальшим продажем руд іноземним суб'єктам господарювання реального сектора економіки – кінцевим отримувачам за дійсними ринковими цінами.

При цьому службові особи державного підприємства за можливості укладення прямих контрактів вели переговори та укладали контракти, діючи в інтересах вищевказаних підконтрольних компаній-посередників. На рахунках цих компаній і залишилася частина прибутку в сумі $12,9 мільйона, що, відповідно до офіційного курсу валют, встановленого Національним банком України, становить 296,8 млн грн.

Раніше антикорсуд зменшив заставу віце-мера Одеси Олега Бриндака на 5 млн грн і передав їх на потреби ЗСУ. Його підозрюють в участі у злочинній організації одеського бізнесмена Володимир Галантерника та зловживанні службовим становищем на користь цієї організації на суму майже 700 млн грн.

Нагадаємо, заставу іншої підозрюваної у цій справі одеської чиновниці Інни Поповської теж перерахували на потреби української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: