Джонсон назвав дії росії в Україні «систематичним убивством безневинних людей»

Читать на русском
Борис Джонсон заявив, що дії росії в Україні є систематичним вбивством безневинних людей, і більшість світу зараз на боці українців.
Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав дії російської армії в Україні «систематичним убивством безневинних людей».

Про це повідомляє Independent.

«Я думаю, що люди дивляться на те, що відбувається в Україні, і вони бачать, що це систематична різанина безневинних людей, який би термін ви не використовували, це абсолютно безсовісно, і світ зараз у переважній більшості на стороні українців, Велика Британія разом з нашими друзями та партнерами продовжить робити все можливе, щоб допомогти», – заявив Джонсон журналістам.

Він нагадав, що сьогодні набувають чинності нові санкції Британії проти росії, і Велика Британія «безумовно» подивиться, яку додаткову військову допомогу може надати Україні.

Раніше Джонсон заявив, що свідчення злочинів, скоєних проти мирного населення у Бучі, не виглядають «далекими від геноциду».

Нагадаємо, Велика Британія запровадила нові санкції проти росії. Зокрема, було заморожено активи Сбербанку та заборонено нові інвестиції в російську економіку. Під обмежувальні заходи також потрапили вісім російських олігархів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: