Росія переглядає свої військові цілі: у США розповіли, яким може бути новий етап війни в Україні

Читать на русском
У США вважають, що новий етап війни в Україні буде затяжним. Тепер росія зосередиться на наступі на сході та півдні, але завдаватиме ударів і по решті території України.
nbcnews.com

Росія переглядає свої військові цілі, щоб зосередити наступальні операції на сході та півдні України, а не атакувати більшу частину країни. Війна, мабуть, затягнеться на «місяці чи довше».

Про це, посилаючись на дані американської розвідки, заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє The Washington Post.

Він зазначив, що російські війська відступають із Києва до Білорусі. Цілком імовірно, що натомість на лінію фронту на сході буде перекинуто десятки додаткових російських батальйонних тактичних груп.

Російські війська переорієнтуються на Донбас – британська розвідкаРосія продовжує перекидати на Донбас свої війська, а також найманців із ПВК Вагнера, повідомляє британська розвідка.

«За нашими оцінками, росія зосередиться на розгромі українських сил у ширших межах Луганської та Донецької областях, які охоплюють значно більшу територію, ніж російські маріонетки вже контролювали до початку нового вторгнення наприкінці лютого», – розповів Салліван.

Він додав, що росія спробує утримати Херсон, щоб контролювати вихід до моря. Під загрозою залишаються також Київ, Одеса, Харків та Львів.

«Москва, ймовірно, продовжить завдавати повітряних і ракетних ударів по решті країни, щоб завдати військових та економічних збитків і, відверто кажучи, викликати терор. Мета росії зрештою — максимально послабити Україну. Наступний етап цього конфлікту може виявитися затяжним. Ми не повинні мати ілюзій щодо того, що росія змінить свою тактику, яка включала і, ймовірно, продовжить включати безглузді та нахабні напади на цивільні об'єкти», – заявив Салліван.

Нагадаємо, про те що росія планує зосередитися на наступі на Донбасі, кажуть і в українському Генштабі.

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович вважає, що війна остаточно затихне в кінці квітня – початку травня, коли російські війська будуть настільки виснажені, що не зможуть наступати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: