Монастирський розповів, скільки країн засудив злочини росії у Київській області

Читать на русском
Злочини російської армії у населених пунктах Київської області засудили 45 країн світу та найбільш авторитетні міжнародні організації.

Злочини російської армії у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київської області засудили 45 країн світу.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський написав у себе у Facebook.

«Військові злочини росії у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах Київщини засудили офіційні представники 45 країн на рівні глав держав, глав урядів, парламентів та зовнішньополітичних відомств, а також найбільш авторитетні міжнародні організації, такі як ООН, ЄС, НАТО та ОБСЄ. Європейський Союз запровадив 5-й пакет економічних санкцій проти Росії», – повідомив він.

Російських військових, які чинили звірства у Бучі, знову повернуть в Україну – розвідкаВ Україну повертають військових, які чинили злочини проти мирного населення у Бучі. Російське командування хоче перекинути їх одну з найгарячіших точок. Можливо, щоб позбутися свідків.

Правоохоронці зараз фіксують військові злочини росії та разом із потерпілими та свідками збирають доказову базу.

Монастирський також розповів, що військові Нацгвардії, проводячи розвідку під час визволення одного з населених пунктів колишнього Бородянського району, виявили штаб однієї з батальйонно-тактичних груп ворога. «Серед документації бійці виявили книгу штатно-посадового обліку, поіменний список особового складу, бойовий та чисельний розрахунок, а також таблицю позивних цієї БТГ. Отже, злочинці вже відомі поіменно», – повідомив глава МВС.

Крім того, відомі персональні дані військових-мародерів, які з білоруського міста Мозир відправили додому награбоване з Ірпеня, Бучі та Гостомелю.

Нагадаємо, раніше Денис Монастирський припустив, що у майбутньому цифра загиблих мирних жителів вимірюватиметься як мінімум сотнями.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що свідчення злочинів, скоєних проти мирного населення у Бучі, не виглядають «далекими від геноциду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: