Відсутність експорту сільгосппродукції з України вдарить по багатьох народах – Зеленський

Читать на русском
Проблеми з експортом сільгосппродукції з нашої країни на тлі війни вдарять по людям у багатьох регіонах світу.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що проблеми з експортом сільгосппродукції з нашої країни вдарять у багато регіонів світу. Водночас Україні, за підрахунками, запасів продовольства має вистачити.

Про це він заявив на Дельфійському форумі у суботу, 26 березня.

Війна в Україні може погіршити проблему голоду в Північній Африці та на Близькому Сході – HRWВторгнення РФ в Україну може посилити продовольчу кризу на Близькому Сході та Північній Африці. Війна вже призвела до зростання цін на хліб та інші основні харчі.

«Україна – один із найважливіших експортерів продовольства. Пшениця, олія, кукурудза. Це основа стабільності та внутрішньої безпеки багатьох держав у різних регіонах світу», - нагадав він.

За словами Зеленського, «зараз, коли світові ринки ще не відійшли від потрясінь пандемії, від цінових шоків на продовольство, ніхто не застрахований. І не можна застрахуватися, якщо їжі не вистачатиме просто фізично».

«Російські війська мінують поля в Україні, підривають аграрну техніку. Знищують запаси палива, які просто потрібні для посівної», - сказав він, зазначивши, що також «вони заблокували наші морські порти».

За його словами, «справжня міграційна криза, справжні проблеми попереду».

Водночас, президент наголосив, що нашій державі вистачить продовольства, але відсутність експорту з України вдарить по багатьох народах – в ісламському світі, в Латинській Америці, в інших частинах планети, куди загарбники мріють зайти.

«Ми всі місці повинні не допустити дефіциту їжі. Санкційні обмеження для Росії спрямовані лише на одне – щоб Росія почала шукати миру», - підсумував глава держави.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у 11 областях України стартувала посівна кампанія. У МінАП пообіцяли «сіяти скрізь, де не стріляють».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: