Відкладене РРО, дешевий газ та мораторій на перевірки: як уряд вирішив підтримати бізнес

Читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив пакет рішень для підтримки українського бізнесу під час війни, а також вживає заходів, щоб стабілізувати ціни на товари першої необхідності.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час звернення до громадян України.

Зокрема, уряд вирішив:

  • Звільнити від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців першої та другої групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення;

  • Звільнити підприємства та фізичних-осіб підприємців третьої групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в т.ч. територіальної оборони). Збір буде сплачено коштом держави;

Іноземний бізнес в Україні: скільки заплатили податків та вивели дивідендівСкільки податків на прибуток сплатили іноземні підприємства в Україні та який обсяг дивідендів вивели за кордон – на інфографіці.

  • Відтермінувати сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити;

  • Відтермінувати впровадження РРО для всіх фізичних осіб-підприємців;

  • Скасувати всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворення. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу.

Окрім того, уряд дозволив військовим адміністраціям спільно з поліцейськими та Держлікслужбою контролювати ціни на соціально значущі харчі, ліки та пальне.

Водночас, для 12 українських ТЕС НАК «Нафтогаз» тепер продаватиме газ за 7 грн за кубічний метр, щоб підриємства купували необхідні обсяги пального і стабільно продовжували роботу, попри можливі перебої з поставками вугільної продукції.

Нагадаємо, раніше уряд підготував програму допомоги для українців, які втратили можливість працювати через війну. Можна претендувати на 6,5 тисяч грн.

Водночас, президент України Володимир Зеленський запевнив, що скоро зможе звернутися до українців, які були змушені виїхати за кордон через російську агресію і закликати їх повернутися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: