Україна закуповуватиме продукти та безкоштовно роздаватиме людям – Шмигаль

Читать на русском
Держава напряму закуповуватиме в українських виробників ключові соціальні продукти та безкоштовно роздаватиме людям у містах на лінії бойових дій.

Держава напряму закуповуватиме в українських виробників ключові соціальні продукти та безкоштовно роздаватиме людям у містах на лінії бойових дій.

«Питання продовольчої безпеки. Ми не можемо допустити, щоб українці залишилися без їжі, тому держава напряму закуповуватиме в українських виробників ключові соціальні продукти. Ці продукти безкоштовно від завтра надсилатимуть людям у тих містах, які вже опинилися в оточенні або перебувають на лінії бойових дій», - сказав премєр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні у п'ятницю ввечері.

За його словами, уряд сформував список ключових соціальних продуктів: від круп і зерна до консервів та олії.

Міністерство розвитку громад та територій у щоденному режимі формує список міст, куди цю продукцію потрібно доставити.

Військові місцеві адміністрації подаватимуть заявки, скільки потрібно продуктів для кожного з таких міст.

Далі Укрзалізниця закуповуватиме продукти і у співпраці з Гуманітарним штабом розвозитиме їх регіонами. Щодо доставки в тимчасово окуповані населені пункти, то влада має намір залучатим іжнародні гуманітарні організації.

«Ще раз наголошу, що роздача відповідних продуктів проводитиметься безкоштовно для людей. Уряд уже надав Укрзалізниці 18 млрд грн на реалізацію цього та інших завдань», - сказав Шмигаль.

На думку прем'єра, ця програма стимулюватиме розвиток власного українського виробництва харчових продуктів, що наразі стає одним із ключових секторів економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: