ЄС планує заборонити імпорт російського вугілля – Bloomberg

Читать на русском
ЄС планує поетапну відмову від імпорту російського вугілля. Але про санкції щодо російської нафти та газу поки що не йдеться.

Європейський Союз планує запропонувати обов'язкову поетапну відмову від імпорту вугілля з росії у відповідь на повідомлення про те, що російські війська вчинили воєнні злочини в Україні.

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на джерела.

За словами людей, знайомих із питанням, деталі заборони та терміни поетапної відмови від вугілля все ще обговорюються.

У Заходу закінчуються способи покарати путіна – CNNСанкції проти Росії можуть мати руйнівні наслідки в довгостроковій перспективі, але як інструмент стримування путіна вони явно зазнали невдачі.

Крім того, Європейська комісія також запропонує заборонити в'їзд у блок більшості російських вантажівок та суден, кажуть джерела.

При цьому, за словами джерел, ЄС поки що не планує запроваджувати санкції щодо російських нафти та газу. Видання пише, що думки країн ЄС розділилися щодо наступних кроків, тоді як деякі уряди наполягають на тому, щоб хоча б подати сигнал про те, що ЄС прагне скоротити імпорт російської нафти.

У рамках тієї ж пропозиції ЄС хоче розширити експортний контроль щодо більшої кількості технологій, що використовуються в оборонному секторі та інших ключових галузях, а також запровадити обмеження щодо продажу обладнання для ЗПГ. Виконавчий орган ЄС також пропонує додати до свого списку осіб, що підпадають під санкції, і компаній ще десятки фізичних та юридичних осіб, включаючи банки.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що ЄС може запровадити додаткові експортні обмеження та ембарго на постачання енергоносіїв, таких як вугілля, нафту чи газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: