ЄБРР перекрив доступ рф та Білорусі до своїх ресурсів

Читать на русском
Доступ рф та Білорусі до ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку офіційно та негайно припинено.

Рада керівників Європейського банку реконструкції та розвитку офіційно затвердила застосування статті 8.3 статуту щодо зупинення доступу Росії та Білорусі до ресурсів банку.

Про це повідомив член ради директорів банку від України Артем Шевальов у понеділок, 4 квітня, у Facebook.

Війна в Україні збільшить рівень бідності в країнах, що розвиваються – Світовий банкВплив війни росії з Україною на світову економіку спричинить значні збитки для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

«За таке рішення проголосувала абсолютна більшість країн-акціонерів банку, яка становить 94,85% (!!!) голосів у капіталі банку», – написав.

Шевальов зазначив, що вперше за всю історію ЄБРР керуючі використовують такий крок. І ЄБРР став першою міжнародною організацією, яка ухвалила таке рішення.

Воно означає, що в жодній із країн не може бути проектів із фінансовою участю банку або діяльності в рамках технічного співробітництва. Крім того, ЄБРР залишає за собою право на зупинення або повне припинення вибірки коштів за існуючими проектами.

Шевальов подякував за сприяння у прийнятті такого рішення керуючого ЄБРР від України міністру фінансів Сергію Марченку, заступнику керуючого від України голові НБУ Кирилові Шевченку та міністру закордонних справ Дмитру Кулебу.

Нагадаємо, ще у лютому Україна ініціювала виключення росії з ЄБРР. Пізніше стало відомо, що Україна отримає 2 мільярди євро від ЄБРР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: