Росія почала призов підлітків з «Юнармії» для війни в Україні – омбудсмен

Читать на русском

Росія проводить мобілізацію серед підлітків у загонах Юнармії для продовження війни на території України.

Росія проводить мобілізацію серед підлітків у загонах Юнармії для продовження війни на території України. Їм уже почали приходити повістки.

Про це повідомила у Telegram уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

Гарантована смерть: Зеленський прокоментував можливу відправку призовників рф в УкраїнуЗеленський також звернувся до жителів окупованого Криму, яких окупанти намагаються призивати в армію, і закликав їх до саботажу призову і здачі в полон

«У найкращих традиціях Гітлера рф як гарматне м'ясо вирішила кинути в бій молодь. Під загальну мобілізацію потрапили загони «Юнармії», частина яких перебуває й у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим», - написала Денисова.

Починаючи з 29 березня, всім «юнармійцям», яким виповнилося 18 років, почали надходити листи із запрошення провести «співбесіду» та «провести культурно-патріотичні заняття».

«Юнармійців збиратимуть у штабах до 10 квітня 2022 року, після цього їх планується перекидати у місця дислокації, а потім – на Харківщину та Донбас», - додала Денісова.

Нагадаємо, війна росії з Україною триває вже 40 днів. У Генштабі розповідали про ситуацію на фронті. Раніше радник голови ОПУ Олексій Арестович звернувся до російських матерів через призов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: