Радбез ООН не буде проводити засідання 4 квітня на запит росії — Reuters

Читать на русском
Радбез проведе заплановане обговорення щодо України у вівторок, 5 квітня, а не 4 квітня на прохання росії.
Фото з відкритих джерел

Рада безпеки ООН не буде проводити засідання 4 квітня на запит росії, яка вимагала обговорити начебто «провокацію» в Бучі.

Про це пише Reuters.

«Представництво Великої Британії при ООН, яке головує в раді з 15 членів у квітні, заявило, що Рада проведе заплановану дискусію щодо України у вівторок, а не збиратиметься в понеділок, як просила росія», - йдеться у повідомленні.

Натомість Міністерство закордонних справ росії заявило, що повторить своє прохання.

Виростили виродків: Зеленський звернувся до матерів російських військовихПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення у Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Нагадаємо, українська влада заявила в неділю, що розслідує військові злочини з боку росії після того, як знайшли сотні тіл, розкиданих по звільнених від окупантів містах під Києвом.

у багатьох убитих були зав'язані за спиною руки, а самі вони вбиті пострілами в потилицю. У деяких населених пунктах окупанти намагалися приховати сліди злочинів, скидаючи тіла в братські могили.

Радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

Водночас, у міністерстві оборони росії заявили, що розповсюджені Україною зображення начебто є «ще однією постановкою київського режиму», а головний слідчий Росії в понеділок розпорядився провести розслідування на підставі того, що Україна начебто поширила «навмисно неправдиву інформацію» про російські збройні сили в Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: