Чотири мери міст на Луганщині виявилися зрадниками – подробиці

Читать на русском
Нещодавно мер Рубіжного Сергій Хортів зрадив Україну і перейшов на сторону військових російської федерації.
мер Рубіжного Сергій ХортівУкрінформ

У Луганській області серед голів громад четверо мерів виявилмся зрадниками: у Рубіжному, Міловому, Марківці і Станиці Луганській.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив у Facebook та в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Серед голів громад маємо чотирьох зрадників у Рубіжному, Міловому, Марківці, Станиці Луганській. На цих особах після перемоги побачимо, як працює закон про колаборантів», - зазначив Гайдай.

В ефірі телемарафону на запитання про мера Рубіжного, який втік і показує відео про нібито українських «нацистів», Гайдай відповів, що випадки колабораціонізму – не часті, поодинокі.

«Є в нас приклади, на жаль, у Станиці Луганській, в Марківці і в Міловому. Решта керівників територій або виїхали, або залишилися на території, але не співпрацюють з окупантами – просто займаються гуманітарними питаннями», – додав голова ОВА.

Зазначимо, 1 квітня стало відомо, що мер Рубіжного Сергій Хортів зрадив Україну і перейшов на сторону військових Російської Федерації. У мережі опублікували відео, в якому Хортів у стилі російської пропаганди називає ЗСУ «нацистами» і закликає скласти зброю.

Майже з перших днів війни з ним не було зв’язку, тому 4 березня голова Луганської ОДА Сергій Гайдай призначив керувати Рубіжним голову Сєвєродонецької РДА Романа Власенка.

При цьому, 31 березня за указом президента у Рубіжному створили військову адміністрацію.

Нагадаємо, що станом на 3 квітня, у полоні російських військових перебуває 11 голів місцевих громад з різних областей України.

Напередодні уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомляла, що омбудсмен рф Тетяна Москалькова порушила права українських військових, які потрапили у полон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: