Омбудсмен рф порушила права українських полонених, – Денісова

Читать на русском
Омбудсмен рф Тетяна Москалькова порушила права українських військових, які потрапили у полон.
Укрінформ

Омбудсмен рф Тетяна Москалькова порушила права українських військових, які потрапили у полон.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її Денісової, сьогодні, 2 квітня, Москалькова здійснила візит до українських військових, які потрапили в полон та перебувають в одній із військових частин чорноморського флоту рф у Криму.

На опублікованих фото, які були зроблені під час візиту Москалькової, не були заретушовані обличчя українців.

Відомо, що Женевською конвенцією чітко встановлено, що до військовополонених слід ставитися гуманно за будь-яких обставин і захищати їх від будь-яких актів насильства, а також від залякування, образ та суспільної цікавості. Це включає розкриття фотографій або відеозаписів, записів допитів, розмов чи будь-яких інших приватних даних.

«Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків»: про що розповіли полонені військові РФ в УкраїніВідбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати строкової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за наказом президента Росії Володимира Путіна.

«Омбудсменом рф допущено порушення вимог зазначених актів у публікації щодо свого візиту до військовополонених українців», – заявила Денісова.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці порушення прав громадян України посадовцями рф, зокрема Москальковою.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 квітня, відбувся другий обмін полоненими із початку російського вторгнення. Українській стороні вдалося повернути майже 90 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: