Мер Бойченко повідомив кількість маріупольців, яких вивезли до росії та ОРДЛО

Читать на русском
Підрахунок депортованих ускладнений тим, що у людей забирають українські документи. Про їхню долю дізнаються із російських баз.
Фото: dw.com

Російсько-окупаційні війська примусово вивезли до росії та так званої «ДНР» майже 40 тисяч жителів Маріуполя. Також ворог викрав 17 дітей, які були на лікуванні в одному з медзакладів блокадного міста.

Про це мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив в ефірі телемарафону.

«Є така сумна статистика: майже 40 тисяч населення потрапили вже до «ДНР» чи рф. На жаль, ми знаємо, що розлучають батьків із дітьми, приклад - наша лікарня Вишневського, де наші діти перебували на лікуванні, адаптації. 17 дітей - не розуміємо, в якому напрямку, але виїхали з цієї лікарні, батьки евакуювалися до Запоріжжя», - сказав Бойченко.

Російські нелюди кілька днів ґвалтували жінку в Маріуполі на очах у дитини – Міноборони УкраїниДитина, що спостерігала, як кілька днів поспіль ґвалтують її матір, посивіла у шестирічному віці. Жінка померла.

Як пояснив мер, підрахунок депортованих ускладнений тим, що у людей забирають українські документи. Про їхню долю дізнаються із російських баз.

«На жаль, забирають і документи, і ми потім фіксуємо у базах збройних сил рф», - сказав Бойченко.

При цьому, він зазначив, що без режиму тиші із Маріуполя за останній місяць вивезли близько 100 тисяч людей.

«Зараз майже місяць йде евакуація. У нас немає автобусів взагалі, тому йде евакуація приватним транспортом, яка під обстрілами продовжується до сьогодні. Без режиму тиші вже майже 100 тисяч населення потрапили на підконтрольну частину нашої держави», - сказав Бойченко.

Водночас, міський голова додав, що ситуація в місті залишається надскладною.

«У місті немає ні світла, ні зв'язку, їжі, води - це досить складна гуманітарна складова, яка вже сьогодні перейшла межу розуміння», - сказав Бойченко.

Раніше міська влада Маріуполя оцінила збитки зруйнованої інфраструктури, завдані російськими військами.

Нагадаємо, що міськрада Маріуполя просить світ визнати злочини росії у місті геноцидом.

Напередодні СБУ перехопила розмову окупантів, з якої стало відомо, що кадирівці у Маріуполі задля розваги стріляють дітям по ногах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: