Гуманітарні коридори: Україна знову спробує вивезти маріупольців

Читать на русском
Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук розповіла про плани роботи гуманітарних коридорів сьогодні. Їх буде три.

Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук розповіла про плани роботи гуманітарних коридорів сьогодні. Їх буде три.

Подробиці вона оприлюднила під час брифінгу в ОПУ у четвер, 31 березня.

Російські нелюди кілька днів ґвалтували жінку в Маріуполі на очах у дитини – Міноборони УкраїниДитина, що спостерігала, як кілька днів поспіль ґвалтують її матір, посивіла у шестирічному віці. Жінка померла.

«Сьогодні вночі ми отримали повідомлення від Міжнародного комітету Червоного Хреста про те, що російська федерація підтверджує готовність відкрити доступ для гуманітарної колони до Маріуполя з транзитом через місто Бердянськ», - сказала вона.

За її словами, за маршрутом до Маріуполя вирушить 45 автобусів.

«28 автобусів мають зараз отримати дозвіл на проїзд через російський блокпост у місті Василівка. Також 17 автобусів уже виїхали із міста Запоріжжя. Робитимемо все можливе, щоб автобуси сьогодні заїхали до Маріуполя і забрали людей, які ще не змогли вибратися з міста», - повідомила Верещук.

На сьогодні ще також узгоджено 2 гуманітарні коридори: доставки гуманітарної допомоги та евакуації людей з Мелітополя, а також для проїзду колони людей на власному транспорті з міста Енергодар до Запоріжжя.

На зворотному шляху до Запоріжжя до гуманітарних колон з Маріуполя та Мелітополя зможуть приєднатися люди на своїх авто.

Нагадаємо, напередодні в Україні працювали 3 гуманітарні коридори.

Також повідомлялося, що в Маріуполі армія росії знову завдала удару по цивільному будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: