Верещук розповіла, скільки українців вдалося евакуювати за добу

Читать на русском
Минулої доби до Бердянська доїхали 45 автобусів для евакуації. В місто загарбники їх не пустили, а 600 людей вийшли до автобусів із Маріуполя.
president.gov.ua

Гуманітарними коридорами у четвер, 31 березня, вдалося евакуювати майже 1 458 людей, але російським окупантам вдалося забрати весь 14-тонний вантаж гуманітарної допомоги для Мелітополя. При цьому, більше ніж 600 людей вдалося евакуювати з Маріуполя.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила під час брифінгу.

«По погоджених трьох гуманітарних коридорах, сьогодні, на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 1458 людей. З них 631 людина з Маріуполя, та 827 мешканців міст Запорізької області: Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, Пологи, Горіхів, Гуляйполе, Василівка», - заявила Верещук.

Російські нелюди кілька днів ґвалтували жінку в Маріуполі на очах у дитини – Міноборони УкраїниДитина, що спостерігала, як кілька днів поспіль ґвалтують її матір, посивіла у шестирічному віці. Жінка померла.

Згідно з її словами, минулої доби до Бердянська доїхали 45 автобусів для евакуації. В місто загарбники їх не пустили, а 600 людей вийшли до автобусів із міста й 1 квітня зранку мають виїхати до Запоріжжя. Понад 30 автобусів залишаються на в'їзді до міста Бердянськ, щоб зранку забрати маріупольців і жителів Бердянська до Запоріжжя.

Також Верещук повідомила, що до Мелітополя доїхали 12 автобусів для евакуації людей, завантажені гуманітарною допомогою, але весь вантаж забрали окупаційні війська.

«Це 14 тонн продовольства і медикаментів. Це ціна домовленостям, гарантіям Червоного Хреста про те, що коридори будуть працювати. Ведемо перемовини, щоб автобуси були повернуті й мешканці Мелітополя могли завтра на них виїхати до Запоріжжя», - наголосила Верещук.

Крім того, Верещук поінформувала, що з міста Енергодар 31 березня виїхали 50 приватних машин з людьми та автобус з дітьми. Вони пройшли всі блокпости й зараз вже у Запоріжжі.

«Завтра ми продовжимо пробивати гуманітарний коридор до Маріуполя і не залишимо наших людей самих. Будемо наполегливо торувати шлях до нашої з вами спільної перемоги», - підсумувала Верещук.

Нагадаємо, напередодні в Україні працювали 3 гуманітарні коридори.

Також повідомлялося, що в Маріуполі армія росії знову завдала удару по цивільному будинку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: