Росіяни не дають гуманітарний коридор для жителів Ізюму – Денісова

Читать на русском
Російські окупаційні війська безперервно продовжують обстрілювати ізюмців і не дають змогу доставити їм гуманітарну допомогу.

Окупаційні війська російської федерації продовжують обстрілювати Ізюм, Харківської області і не дають гуманітарний коридор для допомоги жителям.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«20 тисяч мешканців міста Ізюм Харківської області залишаються під обстрілами рашистських військ. У місті постійно тривають запеклі бої, тому безпечно доставити будь-яку гуманітарну допомогу неможливо, як і виїхати звідти. Російські бойовики щоразу відмовляють у відкритті гуманітарних коридорів, прикриваючи свої позиції містянами. Зв'язку із жителями немає. Порахувати кількість жертв ворожих обстрілів та авіабомбардувань зараз теж неможливо», – наголошує вона.

За словами Денісової, місто Ізюм зазнало страшних ушкоджень: повністю зруйновано лікарні, дитячі садки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови. У міста також немає води, газу, опалення, електроенергії та мобільного зв'язку.

«Жителі міста змушені виживати у пекельних умовах. Таке поводження з мирним населення є злочином проти людяності та військовим злочином, визначеними Римським статутом міжнародного кримінального суду», – підкреслила омбудсмен.

Вона заявила, що звернеться до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії.

Нагадаємо, колишньому меру Ізюма і двом депутатам міськради інкримінують держзраду. До цього окупанти знищили телевежу в місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: