З початком війни багато країн згадали про історичну справедливість – Данилов

Читать на русском
Польща і Японія за підсумками україно-російської війни можуть повернути окуповані кремлем території - Калінінградську область і Курильські острови
Олексій Даніловrnbo.gov.ua

З початком війни росії проти України низка держав підняла питання про територіальні претензії до рф та відновлення історичної справедливості.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі Єдиного національного телемарафону.

«Я б сказав, історична справедливість... В результаті цієї війни, коли розвалиться Російська Федерація, а так воно і буде абсолютно стовідсотково відбуватися... Японія отримає свої чотири острови Курильської гряди, які у них забрали після Другої світової війни. Якщо буде бажання Польщі забрати собі Калінінград, то вони зможуть це зробити за результатами цієї війни» - вважає він.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що відкриття додаткових фронтів на захоплених Росією територіях інших країн дуже допомогло б Україні боротися з російським вторгненням.

Зазначимо, що після початку війни Японія заявила претензії на чотири південні острови Курильської гряди, які за підсумками війни 1945 року анексував СРСР. А Польща вважає Калінінградську область рф (колишня Східна Пруссія) споконвічно польськими територіями, які спочатку окупував Третій рейх, а потім, після війни - СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: