У росії заявили про проведення військових навчань на Курильських островах

Читать на русском
Курильські острови - спірна територія росії і Японії, в Токіо вважають ці землі споконвічно японськими територіями, які окуповані кремлем за результатами війни в 1945 році
Ілюстративне фото24 канал

У росії анонсували проведення навчань на території Курильських островів. В ході навчань задіють до трьох тисяч російських солдатів і кілька сотень одиниць військової техніки Східного військового округу армії рф.

Міністерство закордонних справ росії також заявило, що у зв'язку з масштабними санкціями Японії, які Токіо ввів проти рф, російська сторона більше не має наміру продовжувати переговори про укладення мирного договору з Японією.

Мирний договір після 1945 року так і не був підписаний, через що статус Курильських островів залишається не визначеним, а технічно росія і Японія (вірніше, Радянський Союз і Японська імперія) досі залишаються в стані війни.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Японії. Він подякував країні за допомогу, а також заявив про необхідність створення нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у разі загрози для світу.

Також Японія приєдналася до світових санкцій проти росії. Крім цього, вона ввела багато своїх санкцій проти рф. Японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда також вперше за довгий час підняв у публічній площині питання Курильських островів, що привело росію в стан тихої паніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: