Саудівська Аравія почала військову операцію проти сусідньої держави

Читать на русском
Влада Саудівської Аравії оголосила про початок військової операції на території Ємену, щоб зупинити напади на свої нафтові об'єкти і захистити світові джерела енергії.
Фото: dpa

У суботу, 26 березня, влада Саудівської Аравії оголосила про початок військової операції проти хуситів сусідньої країни Ємену. Саудівські державні ЗМІ заявили про атаки на столицю Ємену і портове місто Ходейда.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що влада Саудівської Аравії оголосила про початок військової операції на території Ємену, щоб зупинити напади на свої нафтові об'єкти і захистити світові джерела енергії.

Єменські хусити заявили, що в п'ятницю вони почали атаки на саудівські енергетичні об'єкти. Коаліція, очолювана Саудівською Аравією, заявила, що під удар потрапила станція розподілу нафтопродуктів нафтового гіганта Aramco в Джидді, що викликало пожежу в двох резервуарах, але жертв не було.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

При цьому, коаліція заявила, що завдає авіаударів по столиці Ємену Сані і портовому місту Ходейда, контрольованому Хуті.

Нагадаємо, що у суботу ввечері, 12 березня, в бік консульства США в Ербілі на північному заході Іраку було випущено кілька ракет зі сторони Ірану. Також повідомляється про атаки на студію Kurdistan 24 у цьому районі.

Пізніше іранські ЗМІ підтвердили, що це помста за знищення двох іранських офіцерів у Сирії силами ізраїльських ВПС. При цьому, Іранська сторона повідомляє, що атака велася по об'єктах Моссаду в Іраку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: