У Росії допустили повернення смертної кари

Читать на русском
У Росії вже заговорили про повернення смертної кари, якщо щось зміниться в житті суспільства.

Мораторій на смертну кару в росії може бути переглянутий, «якщо щось зміниться у житті суспільства».

Про це в інтерв'ю пропагандистському виданню РИА Новости заявив експрем'єр, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв.

Путін підписав закон про ув'язнення за «фейки» про військових РФ: відомі видання зупиняють роботуНизка російських ЗМІ вже заявили про зупинення роботи або рішення видалити правдиві матеріали про війну в Україні.

«Якщо повертатися до сьогоднішньої ситуації, вона така як є: міжнародні підстави відпали, є внутрішні правові позиції конституційного суду. Ці правові позиції ґрунтуються на поточному правопорядку, на поточній криміногенній ситуації. Я виходжу з того, що якщо все буде спокійно, ці правові позиції можуть залишатися такими ж, як і були. Але правові позиції теж не є вічними, якщо щось зміниться у житті суспільства, тоді ці правові позиції також можуть бути переглянуті», – сказав Медведєв.

За його словами, «мораторій конституційного суду на страту — це не священне писання, рішення суду можуть змінюватись».

«І в історії нашої країни такі періоди бували. Я нагадаю, що після війни Радянський Союз скасував застосування страти. Тривало це недовго. Досить швидко смертна кара була відновлена. Пов'язано це з високим зростанням насильницьких злочинів, зокрема вбивств. Що буде в майбутньому, я не знаю», – сказав Медведєв.

Нагадаємо, росія вийшла зі складу Ради Європи та з 16 вересня перестає бути стороною Європейської конвенції про захист прав людини. Власне, тепер обмежень на відновлення смертної кари немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: