У кремлі відмовилися коментувати дані про втрати армії в Україні

Читать на русском
У кремлі кажуть, що інформацію про втрати армії під час вторгнення в Україну має коментувати міноборони. Міноборони востаннє робило це три тижні тому.

Прессекретар російського президента дмитро пєсков заявив, що кремль не має повноважень оголошувати дані про втрати російської армії в ході вторгнення в Україну.

Як заявив пєсков на брифінгу, це прерогатива міноборони, передають російські ЗМІ.

«Щодо цифр з самого початку ми домовлялися, що ми не маємо інформації та не маємо повноважень у ході військової операції їх озвучувати. Це прерогатива виключно міністерства оборони», – заявив пєсков.

Нагадаємо, вчора пропагандистське російське видання «Комсомольська правда» випадково опублікувало дані про втрати армії росії в Україні. За інформацією міноборони, було вбито 9,9 тисяч військових, ще 16,2 тисяч отримали поранення.

Через деякий час стаття на сайті була виправлена, а ці цифри видалено. Журналісти «КП» заявили, що «сайт зламали, а інформація фейкова».

Російське міноборони, яке, як каже пєсков, має оголошувати дані про втрати, вперше та єдиний раз зробило це 2 березня. Тоді визнали загибель лише 498 військових.

На сьогоднішній день, за інформацією українського Генштабу, вбито вже 15,3 тисяч російських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: