У Пентагоні оцінили втрати російської армії в Україні – щонайменше 7 тисяч загиблих

Читать на русском
За консервативною оцінкою Пентагону, за три тижні війни Росія втратила в Україні понад 7 тисяч військових. У США цифру називають приголомшливою та кажуть, що це має наслідки для боєздатності підрозділів.

За консервативною оцінкою Пентагону, в Україні було вбито понад 7 тисяч російських військових. Це більше, ніж загальна кількість американських військовослужбовців, убитих за 20 років в Іраку та Афганістані.

Про це пише The New York Times із посиланням на офіційних осіб США.

Спроби Кремля перекинути найманців із Сирії та Лівії в Україну не вдаються – АрестовичСпроби Росії перекинути найманих бойовиків із Сирії та Лівії на війну проти України поки що не завершилися успіхом.

Американські чиновники кажуть, що це приголомшлива цифра, за підсумками всіх трьох тижнів бойових дій, має наслідки для боєздатності російських підрозділів. За оцінкою Пентагону, вже 10% рівень втрат, включаючи вбитих і поранених, одного підрозділу робить його нездатним виконувати бойові завдання. Також такий високий рівень втрат може зруйнувати волю до продовження бойових дій.

При цьому із понад 150 тисяч російських військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України, від 14 до 21 тисячі – поранено.

Крім того, російські військові втратили в бою щонайменше трьох генералів.

Чиновник попереджають, що дані про загиблих неточні та складені на основі інформації з кількох джерел: ЗМІ, дані України та Росії, супутникові знімки, вивчення відеозображень російських танків та солдатів, які потрапили під обстріл. Так, наприклад, представники збройних сил і розвідки США знають, скільки військових зазвичай знаходиться в танку і можуть вирахувати кількість жертв при ураженні бронетехніки, скажімо, протитанковою ракетою Javelin.

Високий рівень втрат багато в чому пояснює, чому «така хвалена» російська армія значною мірою застопорилася за межами Києва, пише видання.

Нагадаємо, за даними українського Генштабу на ранок 16 березня, російська армія втратила близько 13,8 тисячі військових.

У міністерстві оборони Росії востаннє дані про втрати своїх військових озвучували 3 березня, вони набагато нижчі, ніж цифри Генштабу та Пентагону: 498 убитих та майже 1,6 тисячі поранених.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: