США ввели нові санкції проти оборонного комплексу росії та голови Сбербанку

Читать на русском
Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти компаній з оборонного комплексу росії та виконавчого директора Сбербанку.
armyinform.com.ua

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти компаній з оборонного комплексу росії та виконавчого директора Сбербанку.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Відомо, що США внесли до санкційного списку Германа Грефа, СЕО найбільшого російського банку Сбербанку, на якого вранці у четвер також наклала санкції Британія.

Крім цього, до санкційного переліку внесено 48 оборонних компаній росії. Йдеться передусім про державний конгломерат «Корпорація «Тактичне ракетне озброєння». Він виготовляє для російської армії різну підводну зброю, а також цифрові комп’ютери та радіолокаційні системи. Відомо, що ця корпорація також виробляє гіперзвукову зброю і постачає протирадіолокаційні, протикорабельні та інші багатоцільові ракети. Під санкції також потрапили й 28 дочірніх компаній цього холдинґу.

Росія під забороною. Колонка Леоніда ШвецяПутінська Росія немає права на існування. Карфаген має бути зруйнований. І ця думка перестає бути одкровенням, стає банальною та визначає дії мільйонів людей у всьому світі.

Ще одне велике підприємство, яке попадає під санкції – холдинґ «Високоточні комплекси», що належить держкорпорації Ростєх. Його продукція продається військовим службам по всьому світу, а для російської армії він постачає зенітно-повітряні та протитанкові ракетні комплекси.

Крім цього, у списку також компанії:

  • «Тєхмаш» – зосереджується на випуску реактивних систем залпового вогню та гранатометів, реактивних систем залпового вогню наземного та морського базування, некерованих бомб та іншої оборонної продукції.
  • «Російські гелікоптери» – здійснює нагляд за проєктуванням, виробництвом, та обслуговуванням цивільних і військових гелікоптерів.
  • «Кронштадт» – розробляє та виробляє обладнання, програмне забезпечення для безпілотної авіації та оборонної промисловості росії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попросив Джо Байдена виключити російського олігарха Романа Абрамовича зі списку санкцій, щоб той міг продовжити бути посередником у переговорах з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: