У МЗС прокоментували удар російських військ по драмтеатру Маріуполя

Читать на русском
Українські дипломати докладуть усіх зусиль до того, щоб покарання понесли всі, причетні до варварського бомбардування Маріуполя
Ілюстративне фотоFacebook

Удар російсько-фашистських військ по драмтеатру Маріуполя, в якому від російських бомбардувань ховалися сотні людей, став ще одним масштабним військовим злочином режиму Путіна.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook, цитуючи заяву МЗС.

Колона з гумодопомогою для Маріуполя залишається заблокованою – ЗеленськийКолона з гуманітарним вантажем для мешканців Маріуполя, які вже майже два тижні без продуктів, води, тепла та електрики, залишається заблокованою росіянами.

«В результаті бомбового удару була зруйнована центральна частина будівлі театру, багато людей опинилося під завалами. Зараз неможливо встановити точну кількість постраждалих через триваючі обстріли. Завдавши цілеспрямованого бомбового удару по місцю масового скупчення цивільних, Росія вчинила черговий військовий злочин... Цей злочин було скоєно в той час, коли президент Міжнародного Суду ООН зачитувала наказ, який зобов'язав Росію негайно припинити всі військові дії на території України» - йдеться в повідомленні.

У МЗС констатували, що режим Путіна вже перетнув будь-які кордони людяності. Українські дипломати докладуть усіх зусиль до того, щоб покарання понесли всі, причетні до варварського бомбардування Маріуполя і безлічі інших військових злочинів проти України.

«Закликаємо міжнародне співтовариство посилити санкційний тиск на Росію, щоб зупинити звірства російської армії в Україні, а також продовжувати надавати нашій державі підтримку для захисту українського народу» - сказано в заяві.

Нагадаємо, вдень 16 березня в Маріуполі російські окупанти скинули бомбу на Драматичний театр. У театрі переховувалося майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих жителів ховалися в ньому з маленькими дітьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: