Штати працюють над забезпеченням України потужнішою ППО — WP

Читать на русском
Сполучені Штати Америки працюють над забезпеченням України потужнішою ППО, пише The Washington Post.

Адміністрація Байдена працює з європейськими союзниками над прискоренням доставки до зони бойових дій в Україні більш досконалих систем протиповітряної оборони та інших озброєнь.

Про це пише The Washington Post із посиланням на заяви офіційних осіб США.

«Обговорення тривали напередодні запланованої наступного тижня поїздки міністра оборони Ллойда Остіна для зустрічі з союзниками по НАТО в Брюсселі та Словаччині, яка разом із Польщею та Румунією заявила про готовність передати військову допомогу своєму постраждалому сусідові. Словаччина також має добре знайомі українцям зенітно-ракетні комплекси С-300, які використовуються для збивання літаків противника», - пише видання.

Представник Пентагону заявив журналістам, що Сполучені Штати мають намір озброїти уряд у Києві «тими засобами, які, як ми знаємо, потрібні українцям і які вони дуже добре використовують».

Він відмовився уточнити, які види зброї можуть бути включені до наступної хвилі поставок.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal писало, що рішення США відмовити Україні у передачі польських винищувачів МіГ-29 ухвалив особисто президент Байден, який наклав вето на доставку літаків, щоб не спровокувати Володимира Путіна на ескалацію війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: