Понад 100 українців евакуювали з «гарячих точок» у Донецькій області

Читать на русском
Українські правоохоронці та рятувальники продовжують евакуювати цивільних осіб з фронтових населених пунктів Донеччини.

Державна служба з надзвичайних ситуацій, Збройні сили України, Національна поліція та інші евакуювали з чотирьох населених пунктів Донецької області, які є «гарячими точками», 103 цивільні особи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Сьогодні до безпечних місць евакуйовано більше 100 жителів з низки «гарячих точок», зокрема Авдіївки, Очеретиного, Вугледара. Щодня евакуація мирного населення здійснюється силами представників Донецької військової адміністрації, Збройних сил України, територіальної оборони, Національна поліція України та ДСНС України», – інформує відомство.

Як стверджують у МВС, сьогодні з Вугледара врятовано 31 людину, з них 8 дітей. В місті тривають активні бойові дії, є поранені й серед евакуйованих. З Очеретиного переміщено 18 людей, з них дві дитини, з Новогродівки - 17 громадян, з яких п'ять дітей, з Авдіївки - 37 осіб, з них сім дітей. Наразі всі 103 громадянина вже у безпеці.

Нагадаємо, у Луганській області в середу, 23 березня, завдяки гуманітарному коридору близько 700 мирних людей було евакуйовано, в область завезено 60 тонн гуманітарної допомоги.

Раніше російська авіація розбомбила автомобільний міст через річку Десну, який сполучав Київ та Чернігів. Це ускладнює евакуацію з міста.

До цього Мер Владислав Атрошенко заявив, що Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: