На Луганщині сьогодні евакуювали близько 700 людей і завезли гумдопомогу

Читать на русском
У Луганській області у середу, 23 березня, завдяки гуманітарному коридору близько 700 мирних людей було евакуйовано.
facebook.com/sergey.gaidai.loga

У Луганській області в середу, 23 березня, завдяки гуманітарному коридору близько 700 мирних людей було евакуйовано, в область завезено 60 тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомив керівник Луганської ОВ Сергій Гайдай у Facebook у середу, 23 березня.

Окупанти у Чернігові готують списки для «евакуації» до росії – ДенісоваРосійські війська, знищивши міст через Десну, перетворили Чернігів на свого заручника, а місцевих жителів планують евакуювати у Курську область.

«Гумкоридор: близько 700 мешканців евакуйовано, 60 тонн гуманітарки завезено. «Режим тиші» сьогодні узгодили із Сєверодонецька, Лисичанська, Рубіжного та Гірської громади (зокрема Нижнє)», - написав глава області.

Він зазначив, що також вдалося організувати евакуацію із Кремінної, звідти вивезли 55 людей. З Попасної, на жаль, не вдалося сьогодні евакуювати людей. У результаті вдалося вивезти 100 людей з Рубіжного, із Сєвєродонецька – 284, з Лисичанська – 160.

Також під щільним обстрілом окупанта вдалося вивезти 73 особи з Горської громади (зокрема з Нижньої та Світличної).

«Під час евакуації було здійснено обстріл інтернату у смт. Нижнє, пошкоджено автобус. Постраждалих нема. Не вдалося евакуювати 60 людей, які перебувають у підвалі», – констатував Гайдай.

Він додав, що евакуйовані люди вже у поїзді до Донецької області, деяких одразу автобусами відправили до донецької залізниці, далі – Захід країни.

Крім того, у середу змогли завезти на Луганщину 60 тонн гуманітарної допомоги: продукти, ліки, засоби гігієни.

Нагадаємо, на сьогодні було погоджено 9 гуманітарних коридорів. Напередодні також відбувалася евакуація мирних мешканців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: