Польща та Литва закликали надати Україні статус країни-кандидата в ЄС

Читать на русском
У спільній заяві очільників урядів «Люблінського трикутника» закликали керівництво Євросоюзу надати Україні статус країни-кандидата.

Прем'єр-міністри Польщі та Литви закликали негайно надати Україні статус країни-кандидата в Європейському союзі.

Відповідне звернення міститься у спільній заяві очільників уряду «Люблінського трикутника», яку оприлюднив Кабінет міністрів України.

«Польща та Литва визнають європейський вибір України та бачать її як державу-члена ЄС у найближчому майбутньому. Варшава та Вільнюс наголошують, що Україна має негайно отримати статус країни-кандидата в ЄС і стати членом ЄС за прискореною процедурою», – йдеться в документі.

Країни також висловили готовність продовжити надавати підтримку Україні, її уряду та її народу в цій екзистенційній боротьбі всіма можливими способами, в тому числі економічно, шляхом надання військової техніки та гуманітарної допомоги.

Раніше у французькому Версалі відбувся екстрений саміт Європейського Союзу, присвячений темі російської агресії та заявці України на членство в ЄС. Україна почала процес євроінтеграції офіційно - всі лідери країн Євросоюзу підтримали таке рішення.

Президент Литви Гітанас Науседа у Twitter написав: «Після п'яти годин спекотних дискусій лідери ЄС сказали «так» українській євроінтеграції. Процес розпочався. Тепер від нас та українців залежить, як швидко ми його завершимо. Героїчний український народ заслуговує на те, щоб знати, що йому раді в ЄС».

Президент Франції Еммануель Макрон взагалі заявляв, що не вважає за можливе розгляд заявки України на вступ до Євросоюзу в умовах війни з Росією.

Нагадаємо, Європейський парламент 1 березня рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: